Argitalpenak (101) CECILIA DIAZ MENDEZ argitalpenak

2024

  1. Consensos y conflictos: discursos en torno a la sostenibilidad alimentaria

    Caminando hacia una alimentación sostenible en Asturias (Trea), pp. 171-189

  2. Consorcio COMENSAL ¿Está la sociedad asturiana preparada para la sostenibilidad alimentaria?

    Caminando hacia una alimentación sostenible en Asturias (Trea), pp. 9-19

  3. Un modelo de clase invertida aplicado al análisis de la publicidad alimentaria

    Una mirada hacia la Universidad del futuro (Servicio de Publicaciones), pp. 391-398

2023

  1. Food policy and institutional conflict between food and health: A sociological approach to obesity in Spain

    Global food security: Ethical and legal challenges (Brill), pp. 207-212

  2. From the economic crisis to the COVID-19 pandemic in Spain: The challenges for healthy eating in times of crisis

    International Journal of Gastronomy and Food Science, Vol. 31

  3. Hacia un nuevo sistema agroalimentario

    Claves de Razón Práctica, Núm. 286, pp. 30-39

  4. Inequalities in the patterns of the consumption of healthy food during the Great Recession of 2008

    Inequality and nutritional transition in economic history: Spain in the 19th-21st centuries (Routledge/Taylor & Francis Group), pp. 234-253

2022

  1. Are Spanish Surveys Ready to Detect the Social Factors of Obesity?

    International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 19, Núm. 18

  2. Cómo encuestar a personas mayores de 65 años. Algunas reflexiones sobre el trabajo de campo

    Consorcio ELDER: El reto de envejecer (TREA), pp. 71-79

  3. Deporte, cuerpo y alimentación: un análisis sociohistórico de cuatro generaciones de deportistas

    Empiria: Revista de metodología de ciencias sociales, Núm. 54, pp. 95-117

2020

  1. Alfonso Ortí. Enseñanzas sobre la subjetividad

    En torno a Alfonso Ortí: la sociología crítica como sociohistoria (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 419-422

  2. Food governance and healthy diet an analysis of the conflicting relationships among the actors of the agri-food system

    Trends in Food Science and Technology

  3. How the type of working day affects work–life balance and mealtime balance: A study based on the time use survey

    Time and Society, Vol. 29, Núm. 4, pp. 1082-1103

  4. Modernidad y cambio en los hábitos alimentarios de los españoles

    Estudios sociales sobre el consumo (Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS)), pp. 287-303

  5. New and old forms of poverty in Spain: exploring food consumption during the crisis

    British Food Journal, Vol. 122, Núm. 9, pp. 2807-2821