CECILIA
DIAZ MENDEZ
Catedrática de Universidad
Argitalpenak (101) CECILIA DIAZ MENDEZ argitalpenak
2024
-
Consensos y conflictos: discursos en torno a la sostenibilidad alimentaria
Caminando hacia una alimentación sostenible en Asturias (Trea), pp. 171-189
-
Consorcio COMENSAL ¿Está la sociedad asturiana preparada para la sostenibilidad alimentaria?
Caminando hacia una alimentación sostenible en Asturias (Trea), pp. 9-19
-
Un modelo de clase invertida aplicado al análisis de la publicidad alimentaria
Una mirada hacia la Universidad del futuro (Servicio de Publicaciones), pp. 391-398
2023
-
Food policy and institutional conflict between food and health: A sociological approach to obesity in Spain
Global food security: Ethical and legal challenges (Brill), pp. 207-212
-
From the economic crisis to the COVID-19 pandemic in Spain: The challenges for healthy eating in times of crisis
International Journal of Gastronomy and Food Science, Vol. 31
-
Hacia un nuevo sistema agroalimentario
Claves de Razón Práctica, Núm. 286, pp. 30-39
-
Inequalities in the patterns of the consumption of healthy food during the Great Recession of 2008
Inequality and nutritional transition in economic history: Spain in the 19th-21st centuries (Routledge/Taylor & Francis Group), pp. 234-253
2022
-
Are Spanish Surveys Ready to Detect the Social Factors of Obesity?
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 19, Núm. 18
-
Cómo encuestar a personas mayores de 65 años. Algunas reflexiones sobre el trabajo de campo
Consorcio ELDER: El reto de envejecer (TREA), pp. 71-79
-
Deporte, cuerpo y alimentación: un análisis sociohistórico de cuatro generaciones de deportistas
Empiria: Revista de metodología de ciencias sociales, Núm. 54, pp. 95-117
2021
-
Antinomies in the formation of contemporary food routines: an analysis grounded on social practices
Sociologias, Vol. 23, Núm. 58, pp. 206-236
-
Consumo alimentario y salud: hábitos alimentarios del comensal extradoméstico español
OBETS: Revista de Ciencias Sociales, Vol. 16, Núm. 2, pp. 263-280
-
El malestar con la alimentación
zuz.
Trea
-
The combined used of quantitative and qualitative longitudinal methods in the study of obesity
Gaceta Sanitaria, Vol. 35, Núm. 6, pp. 569-579
-
Well-being and the lifestyle habits of the spanish population: The association between subjective well-being and eating habits
International Journal of Environmental Research and Public Health, Vol. 18, Núm. 4, pp. 1-13
2020
-
Alfonso Ortí. Enseñanzas sobre la subjetividad
En torno a Alfonso Ortí: la sociología crítica como sociohistoria (UNED - Universidad Nacional de Educación a Distancia), pp. 419-422
-
Food governance and healthy diet an analysis of the conflicting relationships among the actors of the agri-food system
Trends in Food Science and Technology
-
How the type of working day affects work–life balance and mealtime balance: A study based on the time use survey
Time and Society, Vol. 29, Núm. 4, pp. 1082-1103
-
Modernidad y cambio en los hábitos alimentarios de los españoles
Estudios sociales sobre el consumo (Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS)), pp. 287-303
-
New and old forms of poverty in Spain: exploring food consumption during the crisis
British Food Journal, Vol. 122, Núm. 9, pp. 2807-2821