MANUEL
GONZALEZ DIAZ
Catedrático de Universidad
MARTA
FERNANDEZ BARCALA
Profesora Titular de Universidad
Publications by the researcher in collaboration with MARTA FERNANDEZ BARCALA (18)
2024
-
Unraveling agricultural cooperatives’ performance measurement: a literature review
International Food and Agribusiness Management Review, Vol. 27, Núm. 1, pp. 26-55
2022
-
Choosing contracts to support ALFO strategy: Insights from comparing franchised and managed hotels
Industrial Marketing Management, Vol. 105, pp. 94-108
2021
-
Unraveling the role of governance mechanisms in online ratings: The case of spanish chain-affiliated hotels
Business Research Quarterly, Vol. 24, Núm. 4, pp. 281-301
2020
-
In search of agri-food quality for wine: Is it enough to join a geographical indication?
Agribusiness, Vol. 36, Núm. 4, pp. 568-590
2018
-
Governance decisions in the supply chain and quality performance: The synergistic effect of geographical indications and ownership structure
International Journal of Production Economics, Vol. 197, pp. 1-12
2017
-
Contrasting the governance of supply chains with and without geographical indications: complementarity between levels
Supply Chain Management, Vol. 22, Núm. 4, pp. 305-320
2013
-
How to manufacture quality: The diversity of institutional solutions and how they interact in agrifood markets
The Manufacturing of Markets: Legal, Political and Economic Dynamics (Cambridge University Press), pp. 37-57
2010
-
Hotel quality appraisal on the Internet: A market for lemons?
Tourism Economics
2009
-
Análisis de eficiencia en el sistema hotelero español: una aplicación al caso de Sol Meliá
Investigaciones europeas de dirección y economía de la empresa, Vol. 15, Núm. 3, pp. 87-103
-
Factors influencing guests' hotel quality appraisals
European Journal of Tourism Research, Vol. 2, Núm. 1, pp. 25-40
2008
-
¿Cómo organizar una cadena hotelera?: la elección de la forma de gobierno
Cuadernos de economía y dirección de la empresa, Núm. 37, pp. 67-95
2007
-
Elección de la forma organizativa en las cadenas hoteleras: el caso de Sol Meliá
Decisiones basadas en el conocimiento y en el papel social de la empresa: XX Congreso anual de AEDEM
-
¿Cómo organizar una cadena hotelera? La elección de la forma de gobierno
Notas técnicas: [continuación de Documentos de Trabajo FUNCAS]
2006
-
Brand equity in the European fruit and vegetable sector: A transaction cost approach
International Journal of Research in Marketing, Vol. 23, Núm. 1, pp. 31-44
-
Elección de la forma organizativa en las cadenas hoteleras: el caso de Sol Meliá
Papers de Turisme, Núm. 39, pp. 25-43
-
The Governance of Quality: The Case of the Agrifood Brand Names
Notas técnicas: [continuación de Documentos de Trabajo FUNCAS]
2003
-
Quality assurance mechanisms in agrifood: The case of the Spanish fresh meat sector
International Journal of Agricultural Resources, Governance and Ecology, Vol. 2, Núm. 3-4, pp. 361-382
2001
-
Los indicadores geográficos como garantía de calidad: organización y perspectivas en el sector agroalimentario
RAE: Revista Asturiana de Economía, Núm. 22, pp. 27-46