El reto de comer en las áreas rurales

  1. Guadalupe Ramos Truchero 1
  1. 1 Universidad de Valladolid
    info

    Universidad de Valladolid

    Valladolid, España

    ROR https://ror.org/01fvbaw18

Revista:
Documentación social

ISSN: 0417-8106

Año de publicación: 2017

Título del ejemplar: Riesgos demográficos y políticas públicas en la España rural

Número: 185

Páginas: 121-135

Tipo: Artículo

Otras publicaciones en: Documentación social

Resumen

Problems of food access in rural areas as a result of the gradual closure of stores is not at the forefront of the public agenda. This paper aims to address it along with some methodological and theoretical notes on other countries’ approaches to the issue of food in rural areas. From a comparative perspective, we analyzed the causes and consequences of the lack of food supply in rural areas. We observed two approaches to analysis: food deserts and food access. We end with some references to public-private initiatives that have begun in a dispersed way to address the problem in Spain.

Información de financiación

El presente trabajo forma parte del proyecto «Alimentación y Estructura social. Análisis de las desigualdades alimentarias en España», financiado por el Ministerio de Economía y Competitividad de la Modalidad 1 Programa Estatal de Investigación, Desarrollo e Innovación orientada a los Retos de la Sociedad (CSO2015-68434-R)».

Financiadores

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