La comicidad de lo obsceno en los fragmentos de Sofrón

  1. Verdejo Manchado, Javier
Journal:
Habis

ISSN: 0210-7694

Year of publication: 2011

Issue: 42

Pages: 45-64

Type: Article

More publications in: Habis

Bibliographic References

  • Borthwick 1969: E. K. Borthwick, “An allusion to Sophron in [Lucian]?”, CR 19 (1969) 270-271.
  • Botzon 1856: L. Botzon, De Sophrone et Xenarcho Mimographis (progr. zu Lyck 1856).
  • Botzon 1867: L. Botzon, Sophroneorum Mimorum reliquiae (progr. zu Marienburg 1867).
  • Cataudella 1966: Q. Cataudella, “Mimo e romanzo (Sofrone 22, 130, 145b, 39 Ol.)”, RCCM 8 (1966) 3-11.
  • Chantraine 1933: P. Chantraine, La formation des noms en grec ancien (Paris 1933).
  • Chantraine 1963: P. Chantraine, “Le fragment 26 de Sophron et les noms grecs de la crevette”, Maia 15 (1963) 136-142.
  • Chantraine 1968: P. Chantraine, Dictionnaire Etymologique de la langue Grecque (Paris 1968).
  • Cunningham 1971: I. C. Cunningham, Herodas Mimiambi (Oxford 1971).
  • Dover 2002: K. Dover, “Some Evaluative Terms in Aristophanes”, A. Willi (ed.), The language of Old Comedy (Oxford 2002) 85-98.
  • Freud 1905: S. Freud, Der Witz und seine Beziehung zum Unbewussten (Frankfurt 1905), trad. esp. El chiste y su relación con lo inconsciente (Madrid 1973).
  • García Soler 2001: M. J. García Soler, El arte de comer en la antigua Grecia (Madrid 2001).
  • Gil Fernández 1954: L. Gil Fernández, “«ΛΕΙΑΙ»,, un calzado femenino (Herodas 7.57)”, Emerita 22 (1954) 211-214.
  • Gow 1950: A. S. F. Gow, Theocritus (Cambridge 1950) 2 vols.
  • Gutiérrez Ordóñez 2000: S. Gutiérrez Ordóñez, Comentario pragmático de textos literarios (Madrid 2000).
  • Hauler 1894: E. Hauler, “Über Sophron, Theokrit und Herondas”, Verhandlungen der 42. Versammlung deutscher Philologen und Schulmänner in Wien (Leipzig 1894) 256-270.
  • Henderson 1975: J. Henderson, The Maculate Muse: Obscene Language in Attic Comedy (New Haven-London 1975).
  • Hordern 2004: J. H. Hordern, Sophron’s Mimes (Oxford-New York 2004).
  • Jahn 1843: O. Jahn, Persius Flaccus. Satirarum liber (Leipzig 1843).
  • Kaibel 1899: G. Kaibel, Comicorum Graecorum Fragmenta, vol. 1: Doriensum comoedia, mimi, phlyaces (Berlin 1899, rev. K. Latte, Berlin 1958).
  • Kassel-Austin (K.-A.) 2001: R. Kassel y C. Austin, Poetae Comici Graeci, vol. 1 (Berlin-New York 2001).
  • Müller 1824: K. O. Müller, Die Dorier (Breslau 1824).
  • Nauck 1849: A. Nauck, “Sophron”, Philologus 4 (1849) 265.
  • Olivieri 19462: A. Olivieri, Frammenti della Commedia Greca e del Mimo nella Sicilia e nella Magna Grecia, vol. 2, Frammenti del mimo siciliano (Napoli 19462).
  • Pfeiffer 1968: R. Pfeiffer, History of Classical Scholarship (Oxford 1968).
  • Pinto Colombo 1934: M. Pinto Colombo, Il mimo di Sofrone e di Senarco (Firenze 1934).
  • Reich 1903: H. Reich, Der Mimus, ein litterar-entwicklungsgeschichtlicher Versucht (Berlin 1903).
  • Reyes 1990: G. Reyes, La pragmática lingüística (Barcelona 1990).
  • Rhys Roberts 2002: W. Rhys Roberts, Demetrius on style (Cambridge 2002).
  • Rodríguez-Noriega Guillén (R-N) 1996: L. Rodríguez-Noriega Guillén, Epicarmo de Siracusa, Testimonios y fragmentos (Oviedo 1996).
  • Schneidewin 1846: F. W. Schneidewin, “Sophron”, Philologus 1 (1846) 588.
  • Thompson 1947: D’A. W. Thompson, A Glossary of Greek Fishes (London 1947).